با تلاش کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه کنترل کیفیت معاونت غذا و داروی یاسوج،اندازه گیری هیدروکسی متیل فورفورال(HMF) در مواد غذایی امکان پذیر شده است.
دکتر امیر پیکر ،مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت با اشاره به اهمیت اندازه گیری این ترکیب عنوان کرد: این ترکیب شیمیایی با آبگیری از فروکتوز (قند عسل) ایجاد میگردد.متاسفانه فرایند حرارتی مواد غذایی حاوی قند از جمله پختن،بو دادن و خشک کردن منجر به تشکیل و ایجاد هیدروکسی متیل فورفورال شده که یک ماده خطرناک بوده و می تواند به عنوان یک عامل سرطانزا مورد بررسی قرار گیرد.
وی اشاره کرد که می توان از میزان این ماده (HMF) به عنوان یک شاخص برای کیفیت مواد غذایی حاوی قند استفاده کرد.
دکتر پیکر ضمن اشاره به پیچیدگی اندازه گیری HMF با روشهای اسپکتروفوتومتری عنوان کرد: با حمایت مدیریت و امور مالی معاونت،موفق به تهیه استاندارد این ترکیب شده و با استفاده از ستونهای کربو هیدرات امکان آنالیز و تشخیص این ترکیب با دستگاه اچ پی ال سی(HPLC) در آزمایشگاه معاونت فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاربرد فرایند حرارتی در تهیه عسل و به منظور محدود کردن سرعت تشکیل HMF در مواد غذایی از جمله عسل،پیشنهاد میگردد که عسل در دمای پایین حرارت دیده و نگهداری شود.